APIE MUS

 

Restorano pavadinimas „Ararat“ parinktas neatsitiktinai. Legenda pasakoja, jog Nojus,
pasibaigus tvanui, išlipo ant Ararato kalno ir jo priekalnėje pasodino vynuogės gyvašakę. Būtent
čia, Armėnijoje, Ararato kalno papėdėse, prasidėjo vynuogių auginimas ir vyndarystė.

Restorano valgiaraštis pasižymi valgių gausa, čia savo patiekalą ras net ir paties išrankiausio
skonio savininkas. Visi armėniški patiekalai pagardinami su ypatingais ir tik iš Armėnijos
vežamais prieskoniais bei autentiškais, ką tik pagamintais armėnų padažais. „Ararat“ kviečia
paragauti armėniškų balandėlių su vynuogių lapais „Tolma“, ypatingą sūrio pyragą „Chačapuri“,
koldūnų „Chinkali“, avienos sriubos su pomidorais, paprika bei bulvėmis „Chašlama su aviena“,
kaukazietišką sriubą “Charčio”. Mėsos mėgėjai čia suras įvairių šašlykų (armėniškai chorovac) iš
avienos, kiaulienos, kalakutienos, vištienos bei jautienos. Gomurį pamaloninsite armėnišku graikinių riešutų ir
medaus pyragu “Pachlava”.

Pasigardžiavus patiekalais nepamirškite paragauti Armėnijos vaisių vynų iš granatų, gervuogių,
abrikosų arba vynuogių. Nuostabus ir sodrus vyno skonis išbaigs Jūsų trumputę viešnagę
Armėniją primenančiame restorane „Ararat“.